Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: EPS mora da promeni odnos prema potrošačima

    Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da direktori državnih preduzeća ne mogu biti zaštićeni od građana za svoj nerad, a naročito ne od resornih ministara i upozorila da ukoliko Elektroprivreda Srbije ne promeni svoj odnos prema potrošačima – izgubiće tržište.

    Govoreći o novim računima za struju koje EPS šalje potrošačima, Mihajlović je rekla da je Ministarstvo energetike još pre nekoliko meseci tražilo od EPS-a da ti računi budu pregledni i jasni.

    "Oni to još nisu i to je izgleda izazov za EPS. Kao potrošac ne mogu da razumem odsustvo profesionalizma prema potrošačima", kazala je ministarka energetike.

    Zamoljena za komentar evetualnog poskupljenja gasa na svaka tri meseca, Mihajlović je rekla da je uobičajeno da se kod dugoročnih ugovora o snabdevanju, kao što je to slučaj sa "Gaspromom", na svaka tri meseca koriguju cene, "a to znači promene u oba smera", dakle i poskupljenja i pojeftinjenja

    Odgovarajući na pitanje da li ćemo i ove zime uvoziti struju, Mihajlović je rekla da je Srbija kupila struju od Republike Srpske na javnom tenderu, koji nisu samo za prošlu, već i za narednu zimu.

    "Da li će se dodatno uvoziti struja, to će zavisiti od situacije koja bude nalagala, ali mi za sada imamo obezbeđene dovoljne količine", kazala je ministarka energetike.
     

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE