Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska traži investicije preko oglasa u The Economistu

    U potrazi za toliko željenim stranim ulaganjima, hrvatska Vlada dala je plaćeni oglas u najnovijem broju vodećeg ekonomskog magazina The Economist, u kojem poziva potencijalne investitore da ulože u nju.

    Pod naslovom ''Izaberite Hrvatsku kao svoju iduće investiciono odredište'', zemlja se opisuje kao odredište koje je ''širom otvorilo vrata svim investitorima''.

    U tekstu piše da je Hrvatska odnedavno postala 28 članica Evropske unije i pogodnosti koje to članstvo nosi sa sobom, nakon čega stoji deo u kojem se govori da je uloženo i ''mnogo truda u menjanju poslovne klime i menjanju investicione okoline'', piše Liderpress.hr.

    Spominje se da Hrvatska ima ''jednu od najkompetitivnijih legislativa u Evropi kad je reč o promovisanje investicija'', ali i nekoliko institucija koje će podržati investitore u njihovim pothvatima.

    Oglas potpisuje Agencija za investicije i konkurentnost i Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

    U oglasu je objavljena i slika ministra privrede Ivana Vrdoljaka, kao i slika projekta Trga pravde vrednog 200 miliona evra, koji je ''jasan pokazatelj otvorenosti Hrvatske svim potencijalnim investitorima''.

    U oglasu se navodi i da je po objavljenim rezultatima Hrvatska prošle godine prikupila 1,25 milijardi dolara direktnih stranih ulaganja, čime se pokazala kao ''lider u regionu''.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE