Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruski Rosneft kupuje Inu?

    Hrvatska vlada pregovara s ruskim naftnim gigantom, kompanijom Rosneft, oko preuzimanja državnog udela u Ini, čime bi rešila spor s Molom, mađarskim suvlasnikom hrvatske naftne kompanije, piše Tportal.

    Kako prenosi taj poslovni portal, pozivajući se na saznanja agencije Bloomberg iz nezvaničnih izvora, Hrvatska bi smanjila svoj udeo u Ini na 25 posto plus jednu deonicu, a kao uslov za prodaju 19,8 posto Ininih deonica Rusima, i Mađari bi morali da pristanu da im prodaju svoj udeo.

    Vlasnički udeo Mola u Ini iznosi 49,1 posto, dok hrvatska strana ima 44,8 posto. Prodaja udela u ovoj kompaniji vrednoj 7,3 milijarde dolara, pomogla bi hrvatskoj vladi u finansiranju budžeta, navodi Bloomberg.

    Kako saznaje hrvatski Tportal iz poslovnih krugova, susret ruskih naftnih privrednika s predstavnicima hrvatske vlade dogodio se u petak, na hokejaškoj utakmici Medveščaka i CSKA.

    Isti izvor podseća da su se u junu, u Sankt Peterburgu, susreli predsednik Rosnefta, Igor Sečin, s ministrom privrede Ivanom Vrdoljakom, kao i da su potpisali zajedničku izjavu o interesu za investiranje u energetski sektor Hrvatske.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE