Osnovano udruženje Woman in Tech Serbia

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osnovano udruženje Woman in Tech Serbia

  U Beogradu je osnovano udruženje Women in Tech Serbia, čiji je cilj da promoviše tehnološko tržište Srbije u inostranstvu i da privuče strane investicije u tu oblast.

  Cilj Udruženja je da podstaknu žene da se što više uključe i da rade u različitim tehnološkim delatnostima i da im to bude životno opredeljenje, rekla je na konferenciji za novinare predsednik tog udruženja Danica Radišić.

  Tehnološko tržište u Srbiji, posebno informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i elektrotehnike, telekomunikacija, arhitekture, grafičkog dizajna, biotehnologije ima veliki potencijal za razvoj, ali se na tome malo radi, dodala je Radišić.

  Generalni sekretar Udruženja Nataša Kilibarda navela je da u Evropi nedostaje oko milion stručnjaka u informaciono-komunikacionoj oblasti, a i Srbija bi već 2015. godine mogli imati problem, zbog nedovoljne stručnosti i tehnološke "zaostalosti" radnika.

  Zbog toga će se udruženje Women in Tech Serbia, osim podrške ženama da se više bave tim poslovima, baviti i mentorskim radom i nuditi preduzetnicama direktne pristupe tržištima SAD, Velike Britanije i nekim zemljama Bliskog istoka, rečeno je na konferenciji.

  Udruženje treba da doprinese i da mladi ljudi ne odlaze iz Srbije u potrazi za poslom u oblasti tehnologije, jer je utvrđeno da je svaka 10. osoba koja ode da radi u inostranstvo, zaposlena u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, navela je preduzetnica i članica udruženja Aleksandra Dinić, koja se bavi autsorsingom i u Beogradu vodi predstavništvo jedne švajcarske kompanije za region.

  Na skupu je istaknuto da razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija, širokopojasnog interneta i drugih tehnoloških struka doprinosi ekonomskom razvoju zemlje.

  Osnivači udruženja Women in Tech Serbia pozvali su i ostale zainteresovane žene preduzetnice, ali i one koje bi time želele da se bave, kao i muškarce da im se pridruže i da prisustvuju osnivačkoj skupština udruženja, 13. septembra.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE