Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Blagi ekonomski oporavak BiH

    Jadransko-jonska inicijativa otvara mogućnosti zajedničkog razvoja u svim segmentima, rečeno je u Sarajevu posle sastanka predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslava Bevande i ministra inostranih poslova Crne Gore Igora Lukšića, na kom je dat prioritet regionalnoj saradnji.

    Makroekonomske politike koje provodi Savet ministara dovele do fiskalne stabilnosti i blagog ekonomskog oporavka BiH, naglasio je tom prilikom Bevanda.

    On je istakao značaj regionalne povezanosti i dodao da Jadransko-jonska inicijativa predstavlja projekat kojim se otvaraju mogućnosti zajedničkog razvoja u svim segmentima, kao i za dugoročnu politiku stabilnosti regiona.

    Lukšić je rekao da je u narednom periodu neophodno iskoristiti mogućnosti zajedničkog razvoja i podsticati ekonomski, turistički i privredni rast, navodi se u saopštenju.

    Sagovornici su se saglasili da je ulaganje u realni sektor izuzetno značajno, jer podstiče kontinuiran ekonomski rast i donosi otvaranje novih radnih mjesta.

    Bevanda je naglasio važnost potpisivanja sporazuma o granici između BiH i Crne Gore, dodavši da će predlog dogovora državnih komisija za granicu biti razmatran na jednoj od idućih sednica Saveta ministara BiH, saopšteno je iz te institucije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE