Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatska: Propali pregovori sa ministrima, blokada se nastavlja

    Ni najnoviji pregovori hrvatskih seljaka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i ministrom finansija Slavkom Linićem nisu dali rezultate, pa se najavljuju nove blokade puteva i totalna blokada saobraćaja.

    Zahtevi poljoprivrednika za isplatu podsticaja u celini, ministri nisu prihvatili, pa ukoliko ih ne budu primili premijer Zoran Milanović i predsednik Ivo Josipović, prete totalnom blokadom saobraćaja, prenosi Tportal.

    Poljoprivrednici su posle sastanka sa ministrima poručili da su razočarani, jer je Linić rekao da novca ima – ali ne za njih. Seljaci smatraju da su pokradeni, jer su otkupljivači prodali žito po znatno višim cenama.

    Jakovina je rekao kako su obaveze za 2012. godinu isplaćene, kao i da su ponudili reprograme kredita, a da će od jeseni poljoprivrednici znati iznose podsticaja.

    On je za RTL rekao da samo deo poljoprivrednika blokira puteve, i najavio da će svi koji to rade morati da snose odgovornost.

    Seljacima će se pomoći kroz druge mere i stratešku politiku, a dodao je i da se za bolji položaj agrara mora izboriti i putem evropskih fondova, a ne na način kako se radilo proteklih 10 godina.

    ''Videćemo šta se može učiniti u proračunu za 2014. godinu, ali nerealnog i nekorektnog trošenja subvencija više neće biti", poručio je Jakovina, dodajući da nikakav rebalans za tu svrhu nije u planu.

    Prema jutrošnjim vestima u hrvatskim medijima, zbog protesta hrvatskih poljoprivrednika na autoputu A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su ulaz i izlaz na čvorištima Nova Gradiška, Lužani i Velika Kopanica, D7 u Velikoj Kopanici i Čemincu, D34 u mestu Gat, i valpovačka obilaznica, zatim D51 u Novoj Gradiški, D55 Županja-Orašje i županijski put u Lužanima, dok se naizmenično vozi na putu D5 Virovitica-Terezino Polje, i na D34 kod Medenice. Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE