Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Carlos Slim nudi 7,2 mlrd evra za holandski KPN

    Kompanija America Movil, najbogatijeg čoveka na svetu Carlosa Slima, ponudila je 7,2 milijarde evra za 70 odsto holandske telekomunikacione firme KPN.

    Ponuda Slimove kompanije dolazi nakon prošlomesečne ponude Telefonica za nemačku filijalu KPN, E-Plus, koja ima 15 odsto udela na nemačkom tržištu mobilne telefonije, javlja BBC.

    Ponuda America Movila od 2,40 evra po akciji je 20 odsto viša u odnosu na trenutnu cenu akcija holandske kompanije, ali i dosta niža od osam evra po akciji, koliko je Slim platio u maju prošle godine za početni udeo u kompaniji, u kojoj trenutno poseduje 30 odsto akcija.

    Portparol KPN-a, koji drzi 40 odsto holandskog tržišta, navodi da kompanija razmatra ponudu America Movila.

    Carlos Slim je već četiri godine na vrhu Forbesove liste najbogatijih ljudi na svetu, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 73 milijarde dolara.

    America Movil je njegova najvrednija kompanija, a Slim posluje i u oblastima industrije, rudarstva, finansija, maloprodaje i nekretnina.

    Kupovina akcija KPN-a predstavljala je prvi ulazak meksičkog operatera na evropsko tržište, nakon čega je America Movil u septembru 2012. kupio i 24 odsto akcija Telecoma Austrije.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE