Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zepter ne odustaje od hrvatskih brodogradilišta

    Srpski biznismen Philip Zepter tvrdi da mu hrvatska Vlada nije dopustila da kupi Brodogradilište Kraljevica. Trenutno pregovara o kupovini brodogradilišta u Trstu.

    Nudio sam 30 miliona evra, ali sam želeo infrastrukturu i da zadržim samo onoliko radnika koliko mi treba za proizvodnju, a ne sve. Nisu prihvatili. A sada su spremni dati ga za jednu kunu, i pritom su svi radnici ostali bez posla.

    Otkriću vam malu poslovnu tajnu: od pre dve nedelje pregovaram o kupovini tršćanskog brodogradilišta. Oduvek sam želeo i još želim da se bavim brodogradnjom jer mislim da je to dobar posao, ali pod uslovom da imate poseban proizvod.

    Ako budem proizvodio skupocene kvalitetne jahte, za takav proizvod uvek ću imati kupca. Ja ne moram čekati narudžbu, imam novca i mogu napraviti jahtu, pa je onda kao gotov proizvod ponuditi kupcima, kaže Zepter u intervjuu za Jutarnji list.

    On tvrdi da Hrvatska ima potencijal da pravi kvalitetna plovila. Zemlja ima sjajnu tradiciju i infrastrukturu, moguće je graditi brodove, samo ne bilo kakve, već vrhunske, kaže Zepter.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE