Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbin iz Australije biće direktor Air Serbia

    Direktor nacionalne avio kompanije Air Serbia biće Srbin iz Australije Dane Kondić, koji je donedavno bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu.

    On bi Air Serbia zvanično trebalo da preuzme 31. decembra ove godine.

    Kondić koji je u međunarodnim poslovnim krugovima poznat kao Deni Kondić, dete je srpskih iseljenika sa Kozare u današnjoj Republici Srpskoj, a supruga mu je takođe poreklom Srpkinja.

    Kondić ima veliko iskustvo u ovom poslu koje je sticao na radnim mestima u avioindustriji, uključujući pozicije u aviokompanijama Malaysia Airlines i Qantas, kao i u agencijskom poslovanju, veleprodaji i oblasti sadržaja putovanja.

    Budući prvi čovek aviokompanije koja će naslediti Jat danas će u Beogradu prisustvovati potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

    Kako saznaje Informer,  kompanija iz UAE još pre tri meseca odlučila je da na čelo Air Serbia postavi Kondića, koji ima višegodišnje iskustvo upravljanja u vodećim svetskim avio kompanijama.

    „Etihad će u skladu s ugovorom o strateškom partnerstvu imenovati Kondića za direktora kompanije,“  navodi sagovornik upućen u pregovore.

    To potvrđuje i sadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora Jata Velimir Vukašinović, koji kaže da poznaje svog naslednika i da s njim ima odličnu saradnju.

    „Upoznali smo se pre tri meseca u Abu Dabiju. On je dobra osoba i odličan je za ovaj posao. Rođen je u Australiji, ali zna srpski, tako da neće imati nikakvih jezičkih barijera. Ima veliko radno iskustvo u oblasti komercijalnog vazdušnog transporta, industriji turizma i menadžmentu i veliki je profesionalac,“ navodi Vukašinović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE