Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pad dobiti Hrvatskog Telekoma

    Hrvatski Telekom u prvih šest meseci ove godine ostvario je ukupne prihode od 457,4 miliona evra, što je 5,9 posto manje nego u istom periodu 2012, dok je neto dobit pala za 29,4 posto, na 76 miliona evra.

    Kapitalna ulaganja kompanije povećana su u prvom polugodištu za 64,9 posto, na 612 miliona kuna, najviše zahvaljujući kapitalizaciji troškova pružaoca sadržaja, većim ulaganjima u IT, preuređenju poslovnih zgrada, kao i sprovođenju strateških projekata, koji su bili odloženi u prvoj polovini 2012, saopštio je HT.

    Tržište fiksne telefonije u Hrvatskoj ostalo je veoma konkurentno s devet aktivnih operatora, a iz HT navode i da je konsolidacija tržišta u 2012. dovela do daljeg povećanja konkurentskog pritiska, kao posledica ponude integrisanih telekomunikacionih usluga.

    HT je zadržao i vodeći položaj na zasićenom tržištu mobilnih komunikacija koje od 2005. opslužuju tri operatora. Procenjuje se da je su pokretnih komunikacija dosegla 118 posto plasmana, pa je udeo HT u ukupnom broju korisnika mobilne telefonije na kraju juna 2013. iznosio 47 posto, kažu iz ove kompanije.

    Uprkos većoj upotrebi usluga mobilnih komunikacija, prihodi od njih i dalje su imali padajući trend zbog manjih završnih cena poziva u mobilnoj mreži i intenzivnog pritiska da se smanje cene.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE