Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gasprom kupuje gasovod Kirgizije za dolar

    Ruska vlada je usvojila nacrt međudržavnog sporazuma između Rusije i Kirgizije o saradnji u oblasti transporta, distribucije i prodaje prirodnog gasa na teritoriji Kirgistana.

    Na osnovu dogovora o kupoprodaji između Kirgizgasa i Gazproma u vlasništvo Gazproma će putem direktne prodaje preći stoprocentni udeo u osnovnom kapitalu kompanije. Vrednost udela je određena na jedan dolar.

     

    Nacrt sporazuma, koji se zaključuje na 25 godina, pripremilo je ministarstvo energetike Rusije, objavljeno je na sajtu ruske vlade.

     

    Kirgiska strana će na svojoj teritoriji obezbediti osnivanje sto odsto zavisnog preduzeća Kirgizgas u čije će vlasništvo preći gasovodi, stanice za distribuciju gasa, podzemna skladišta gasa, zemljište i druga imovina, prava i interesi navedeni u nacrtu sporazuma.

     

    Kirgizgas će obavljati isporuku gasa na teritoriji Kirgizije, podzemno čuvanje gasa, izgradnju, rekonstrukciju i eksploataciju sistema za transport i distribuciju gas i drugih objekata infrastrukture gasnog kompleksa zemlje.

     

    Ruska strana garantuje adekvatno ulaganje u modernizaciju i rekonstrukciju gasne infrastrukture u iznosu od najmanje 20 milijardi rubalja (470 miliona evra) tokom pet godina od dana registracije vlasništva nad 100 odsto udela u Girgizgasu.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE