Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Katar ulaže u poljoprivredu Hrvatske

    Katarski poduzetnici zainteresirani su za ulaganje u hrvatsku poljoprivredu, uvoz hrvatskih proizvoda i razvoj novih tehnologija.

    Hrvatski ambasador u toj arapskoj zemlji Tomislav Bošnjak održao je sastanak s Naserom Mohamedom Al Hajrijem, predsednikom kompanije Hassad Food, gde su dogovorena četiri modela saradnje.

     

    Kompanija želi ulagati u postojeće farme ili dugoročni zakup poljoprivrednog zemljišta na kojem bi proizvodnja bila posebno usmerena na katarske potrebe.

     

    Pod time misle na uzgajanje tune, proizvodnju govedine, teletine i ovčetine, živine i uzgoj kukuruza i pšenice.

     

    Od hrvatskih proizvođača traže i postojeću proizvodnju rashlađene govedine, junetine i teletine, manje količine svetske klase jagnjetine, smrznutu i rashlađenu živinu, razne vrste ribe i morskih plodova kao i sve vrste polutrajnih i trajnih salama, povrća i prerađene konzervirane hrane.

     

    Hrvatska poljoprivredna komora trenutno prikuplja ponude i sastavlja Registar poljoprivrednih proizvođača zainteresovanih za ulaganja i izvoz .

     

    "Prikupili smo nekoliko desetina ponuda naših proizvođača, od jabukovog soka do goveđeg mesa, velikih i malih poljoprivrednika i prehrambenih firmi. Ponudu ćemo objediniti i predstaviti zainteresovanim kupcima i ulagačima iz Katara, koji u septembru dolaze u Hrvatsku", rekao je Mato Brlošić, predsednik HPK.

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE