Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fabrike bi mogle brzo da se obnove

    Od 47 privatizovanih preduzeća u Leskovcu, ugovor o privatizaciji raskinut je u 43, a nekada uspešne fabrike u "srpskom Mančesteru" zarasle su u korov. Domaći preduzetnici žele da obnove proizvodnju i zaposle radnike.

    Objekti nekada uspešnih fabrika u Leskovcu godinama propadaju, pa je lokalna samouprava formirala tim koji radi na tome da postanu vlasništvo grada. Razlog za to je interesovanje domaćih preduzetnika koji bi mogli da obnove proizvodnju i zaposle radnike.

    Teško je gledati kako ovo propada, Tehnomašina je bila jedan od najpoznatijih proizvođača rudarske opreme, pravila je muljne pumpe za rudnike, kaže nekadašnji direktor Tehnomašine Dragan Valčić, ističući da ima projekte koji bi brzo pokrenuli proizvodnju, samo treba da se reši pitanje vlasništva.

    I u sindikatu i u regionalnoj privrednoj komori ističu da bi fabrike vrlo brzo mogle da se obnove, samo da se domaćim preduzetnicima pruži jednaka šansa kao stranim investitorima.

    Mi u ovom trenutku imamo preko 15 zahteva privatnih investitora koji ne traže čak ni podsticajna sredstva. Traže samo da im obezbedimo prostor, kako bi počeli da rade i mogli da zaposle od 20 do 50 ljudi, kaže pomoćnik gradonačelnika Leskovca Zoran Janković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE