Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agrokor i Mercator definisali saradnju

    Potpisan je Ugovor o saradnji između Agrokor koncerna i Poslovnog sistema Mercator d.d., posljednji u ovoj fazi realizacije transakcije na osnovi Ugovora o kupoprodaji 53,12 odsto deonica Mercatora od strane Agrokora.

    Novopotpisanim Ugovorom definirana je saradnja Agrokora i menadžmenta Mercatora u prelaznom periodu do zatvaranja transakcije kojom će Agrokor steći većinski paket deonica Mercatora.

     

    Ugovor su potpisali predsednik Agrokor koncerna Ivica Todorić i predsednik Uprave Poslovnog sistema Mercator Anton Balažić.

     

    Dve strane su se obvezale na saradnju u sprovođenju Ugovora o kupoprodaji, kako bi se transakcija sprovela na Ugovorom predviđen način, saopšteno je iz Agrokora.

     

    Sertić: ukrupnjavanje kompanija

     

    Predsednik Privredna komore Srbije Željko Sertić ocenio je u Zagrebu da je Agrokorovo preuzimanje Merkatora deo procesa ukrupnjavanja kompanija, dodajući da Srbija ima obavezu da zaštiti svoje proizvođače i obezbedi da se dobar deo njihovih proizvoda nađe u trgovačkim lancima.

     

    Sertić je, povodom nekih komentara povodom tog preuzimanja, rekao da su to ozbiljna pitanja i da ne bi "lako davao odgovore kao što to čine mediji koji prenose izjave da će Srbija tako postati kolonija Hrvatske".

     

    On je podsetio da je o ukrupnjavanju bilo nedavno reči na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, kad je izneta ideja o objedinjavanju šest-sedam najvećih preduzeća u regionu, jer u suprotnom neće izdržati konkurenciju kompanija iz Evropske unije.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE