Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italija donela mere za ublažavanje posledica štednje

    Italijanski kabinet usvojio je hitne mere za podsticanje rasta i ublažavanje posledica štednje, uključujući niže račune i jednostavnije procedure za građane i pojačano kreditiranje preduzeća.

    Vladina uredba usvojena proteklog vikenda predviđa izdvajanje tri milijarde evra za javne projekte u ovoj godini, od čega će nekih 600 miliona evra biti uloženo u železnicu. Očekuje se da će mere otvoriti 30 hiljada novih radnih mesta samo u sektoru infrastrukture.

    Među merama koje bi trebale ublažiti pritisak mera štednje na građane računi za struju biće smanjeni za 550 miliona evra, delom kroz smanjenje poreza.

    Kako bi zaštitila vlasnike nekretnina, vlada je odlučila da se onima koji bankama duguju manje od 120 hiljada evra neće oduzimati nekretnina, osim ako ih ne poseduju više.

    Italija, kao treća po veličini privreda evrozone, zabeležila je u prvom ovogodišnjem tromesečju veći pad aktivnosti nego što se ranije očekivalo, za 0,6 posto umesto ranije procenjenih 0,5 posto. Stopa nezaposlenosti porasla je u aprilu na 12 posto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE