Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dogovoreni detalji antikriznih mera

    Vrh vladajuće koalicije dogovorio je detalje antikriznih mera koji se tiču ušteda u budžetima ministarstava pojedinačno.

    Na sastanku vrha vladajuće koalicije, koji je u nedelju uveče počeo u 21h i trajao oko tri i po sata, dogovoreni su detalji antikriznih mera koji se tiču ušteda u budžetima ministarstava pojedinačno, uključujući nabavke, subvencije i investicije, saznaje RTS.

    To je uslov da se zvanično krene u rebalans budžeta koji bi Vlada trebalo da usvoji do kraja nedelje.

    Do tada se očekuje još usaglašavanja među ministarstvima.

    Vlada treba da nađe način da uštedi 40 milijardi dinara, kako bi se držao pod kontrolom manjak u kasi. Očekuje se da rebalans sa antikriznim merama bude usvojen do kraja meseca.

    Mnogo toga je ostalo da se usaglasi, to su prizali i sami lideri koji, sa druge strane, tvrde da većih nesuglasica nema.

    Svako ministarstvo treba da nađe prostora za uštede, koji će obuhvatiti i nabavku robe, subvencije, ali i investicije. Takođe, treba da se napravi detaljan plan i brzina restrukuriranja preduzeća.

    Sastanku su prisustvovali premijer Dačić, guverner Jorgovanka Tabaković, ministri Mlađan Dinkić, Zorana Mihajlović, Jovan Krkobabić, Verica Kalanović i Goran Knežević.

    Sastanku nije prisustvovao prvi potpredsednik Vlade Aleksadar Vučić, jer je na stranačkom mitingu u Zaječaru, ali je umesto njega došla ministarka Zorana Mihajlović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE