Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka nacionalna televizija počinje sa delimičnim radom?

    Premijer Grčke Antonis Samaras ponudio je da državna medijska kuća ERT počne s delimičnim emitovanjem programa posle ovonedeljnog dramatičnog zatvaranja, koje je podstaklo proteste u Grčkoj i kritike širom Evrope.

    "Mogao bi biti oformljen privremeni komitet sa širokom međupartijskom podrškom, koji bi angažovao mali broj zaposlenih u ERT, kako bi odmah moglo da počne emitovanje informativnog programa", rekao je Samaras.

    Pročitajte i >>> Grčka ukida nacionalnu TV i radio

    Grčki premijer je pritom mislio na neke programe vesti, s obzirom da se ERT smatra ključnim informativnim izvorom za grčku dijasporu i šira područja, prenela je agencija AFP.

    Samaras, koji je tvrdio da je ERT previše korumpirana da bi mogla da opstane, u utorak je, zatvaranjem te državne medijske kuće, rizikovao da pogorša odnose sa svojim koalicionim partnerima, koji su se protivili tom potezu.

    Socijalisti i umerene levičarske partije u koaliciji su se usprotivili zatvaranju ERT i odbili da razgovaraju o bilo kakvim planovima za reforme ukoliko taj medij ne bude ponovo otvoren.

    Zatvaranje ERT je takođe izložilo vladu optužbama medijskih grupa u Grčkoj i inostranstrvu za autoritarizam.

    Zaposleni u ERT i novinari protestuju već četvrti dan posle vladine šokantne odluke u utorak da se, samo nekoliko sati posle donošenja vladinog propisa, zatvori ta državna radio – televizija i otpusti njenih 2.500 radnika kako bi se uštedeo novac.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE