Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Blic: Tender za Telekom u septembru

    Odluka o prodaji Telekoma Srbija biće objavljena krajem meseca, a tender se sprema za jesen, saznaje Blic u Vladi Srbije.

    Uz potvrdu da će ući u prodaju Telekoma, Vlada će objaviti i plan trošenja sredstava dobijenih od privatizacije kompanije, navodi list.

    „Međunarodni tender biće raspisan tokom septembra. Zasad među liderima vladajuće koalicije ne postoji saglasnost o tome kuda usmeriti novac od prodaje. Mlađan Dinkić bi da sa tim novcem smanji javni dug, odnosno vrati deo zaduženja, dok je Aleksandar Vučić za to da se dobijenim novcem pokrene privreda,“ tvrdi izvor lista.

    Veruje se da se privatizacijom može ostvariti prihod od dve milijarde evra, dodaje on.

    Proces privatizacije trebalo bi da bude okončan do kraja ove godine.

    Kako piše Blic, razgovori sa američkim i ruskim partnerima tretiraju se kao nezvanični, a u međuvremenu su napravljeni kontakti sa partnerima u Nemačkoj i Austriji. Načelno, za saradnju je otvoren i nacionalni operater iz Abu Dabija.

    „Na prodaju bi bilo ponuđeno 100 odsto akcija Telekoma. To znači da bi se udruženo prodale akcije koje danas poseduje država, ali i 20 odsto onih koje su u vlasništvu kompanije. U paketu bi se našle i akcije na koje imaju pravo građani (15 odsto), kao i sadašnji i bivši zaposleni (6,9 odsto),“ objašnjava sagovornik lista.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE