Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dobit Pošta Srbije za 764,4 miliona dinara

    Javno preduzeće PTT saobraćaja "Srbija" je u prva četiri meseca ove godine imalo dobit od 764,4 miliona dinara, što je za 114,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je generalni direktor PTT-a Milan Krkobabić.

    On je na obeležavanju Dana Pošte Srbije istakao da su u prvom kvartalu prihodi preduzeća bili 7,7 milijardi dinara i za 5,2 odsto su veći od planiranih, a za 6,5 odsto veći nego u istom prošlogodišnjem periodu.

    Dobit Pošta Srbije u 2012. bila je 1,24 milijarde dinara.

    "Ovako dobri poslovni rezultati postignuti su neprekidnom modernizacijom sistema, uvođenjem novih proizvoda i usluga i unapređenjem servisa", ocenio je Krkobabić.

    PTT je, kako je podsetio, od juna ponudila novu integrisanu kablovsku televiziju sa kablovskim ili ADSL pristupom internetu.

    "Ukoliko nam bude omogućeno da u roku od dve godine celu Srbiju premrežimo ADSL-om obezbedićemo redovno finansiranje Javnog servisa RTS", rekao je Krkobabić.

    U planu je, kako je dodao uvođenje bežične distribucije TV kanala i brojnih elektronskih servisa, koji će građanima omogućiti bržu, kvalitetniju i jeftiniju uslugu.

    Krkobabić je najavio da će Pošte Srbije uskoro zaposliti 50 mladih stručnjaka. To preduzeće trenutno zapošljava 15.099 radnika, ima 1.493 pošte i mesečno uslužuje oko 17 miliona korisnika.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE