Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rusi zainteresovani za povećanje uvoza hrane iz Srbije

    Rusija je zainteresovana za povećanje uvoza prehrambenih proizvoda iz Srbije i sklapanje aranžmana sa srpskim proizvođačima, saopštilo je Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

    Kako se navodi u saopštenju, predstavnici političko-privredne delegacije Rusije su na sastanku sa potpredsednikom Vlade i ministrom trgovine Rasimom Ljajićem u Beogradu kazali da su zainteresovani za uvoz voća, povrća, vina, mesnih i mlečnih prerađevina iz Srbije.

    Dogovoreno je i da u junu ove godine u Moskvu otputuje delegacija velikih proizvođača prehrambenih proizvoda iz Srbije, koju će predvoditi Ljajić. Plan je da se sa najznačajnijim ruskim trgovinskim lancima dogovore konkretni izvozni poslovi.

    Ruski privrednici su pokazali spremnost da pomognu srpskim izvoznicima i oko otvaranja velikog logističko – distributivnog centra u Moskvi, što bi moglo doprineti da se obim razmene poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda dve zemlje udvostruči na 500 miliona dolara godišnje, dodaje se u saopštenju.
    Ljajić je o planovima sa povećanje plasmana poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije na rusko tržište razgovarao sa zamenikom ministra poljoprivrede Rusije Pavelom Semenovim i direktorom Departmana trgovine i usluga Moskve Aleksejem Nemerjukovim.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE