Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruma proizvodi za luksuzne brendove

    Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i izvršni direktor Kering grupe Jean-Francois Palus potpisali su danas u Rumi ugovor o podsticanju direktnih investicija te kompanije, koja će u tom gradu uložiti šest miliona evra i zaposliti 120 radnika.

    Kering grupa je u Rumi kupila kožaru, gde će obnoviti fabriku za proizvodnju kožne galanterije luksuznih brendova, a za svakog novozaposlenog Vlada Srbije je, kroz Program finansijske podrške, odredila subvencije od 8.000 evra.

    Dinkić je posle potpisivanja ugovora istakao da je za fabriku kože u Rumi pronađen najbolji mogući strateški partner, jer se radi o jednom od najvećih svetskih proizvođača obuće i modnih dodataka od kože.

    Kompanija koja proizvodi brendove kao što su Gucc, Puma, Yves Saint Laurent i drugi svetski poznati brendovi, od danas radi u Srbiji, rekao je Dinkić i dodao da je Kering u prošloj godini imao promet od 10 milijardi evra.

    "Zemlja koja je u stanju da proizvodi ovakve brendove ima bolji imidž u svetu, važno je što imamo ovakve investicije a i vlada će nastaviti da podržava ovakva ulaganja i ubuduće", istakao je ministar.

    Dinkić je napomenuo da je važno što je Kering predvideo investicije u zaštitu životne sredine, odnosno u prečišćavanje otpadnih voda, što je ranije bio problem.

    Direktor Keringa, Palus, istakao je da je ta kompanija odabrala Rumu za ulaganje, jer ima dobru reputaciju u industriji kože i da će ta tradicija biti nastavljena i u budućnosti. On je rekao da će kompanija raditi na povećanju kapaciteta fabrike, modernizaciji mašina i uvođenju novih tehnologija.

    Kering je kupio imovinu srpske fabrike za preradu kože – Fabriku kože Ruma i osnovao mešovito preduzeće, u kome drži većinski udeo, kako bi mogao da nastavi aktivnosti prerade kože pod imenom "Luxury Tannery".

    Investitor Kering je svetski lider na polju odeće i modnih dodataka, koji je razvio grupu jakih luksuznih, sportskih i lajfstajl brendova kao što su Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Alexander McQueen, Balenciaga, Brioni, Christopheor Kane, Stella McCartney, Sergio Rossi, Boucheron, Girard-Perregaux, JeanRichard, Qeelin, Puma, Volcom, Cobra, Electric i Tretorn.

    Kering grupa je prisutna u više od 120 zemalja. U 2012. ostvarili su prihod od 9,7 milijardi evra i imaju 33.000 zaposlenih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE