Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Boljitak do kraja godine ili marketinški trik

    Do kraja godine očekujemo boljitak, rast BDP od dva odsto i dve milijarde investicija, izjavili ministarka energetike Zorana Mihajlović i državni sekretar u ministarstvu finansija Aleksandar Ljubić u emisiji "Utisak nedelje". Potrebno podržati privrednike koji mogu da zapošljavaju a ne da se pravi marketinški trik, kaže bivši ministar Božidar Đelić.

    "Ne može se živeti bolje za 5 ili 6 meseci našeg mandata, ali ono što mi radimo, nismo stavili stvari od tepih i radimo na svemu, i mi već krajem godine očekujuemo neku vrstu boljitka" , rekla je ministaraka energetike.

    Aleksandar Ljubić kaže da je nezaposlenost sada zaustavljena. Danas je velika nezaposlenost i borimo se za svako radno mesto, ističe Ljubić koji do kraja godine očekuje dve milijarde evra investicija ocenivši da trenutni investitori koji su u Srbiji šire svoje poslovanje i ne povlače se.

    Božidar Đelić kaže da je potrebno podržati ljude odnosno privrednike koji mogu da zapošljavaju a ne da se pravi samo marketinški trik.

    "Direktne investicije koje mogu obezbediti izvoz su spas za nezaposlenost. Takođe, ono što bi nas izvuklo iz krize jeste 500 miliona investicija do kojih treba da dođemo ali tako da ne bude novo zaduženje države", kaže Đelić.

    Prema njegovim rečima, trebalo bi napraviti prioritete, i nije prilika, kako kaže da se sada rade neke pruge ili "upumpava" 15 miliona evra u Fijat.

    Ekonomski analitičari procenjuju da privredni rast u ovoj godini može biti i veći od dva odsto. To će, međutim, u velikoj meri zavisiti i od ovogodišnje poljoprivredne sezone. Ako rod zbog vremenskih uslova omane kao prošle godine, jasno je da će i rast biti manji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE