Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mrkonjić: Stvaranje uslova za konkurenciju u železnici

    Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da Predlog zakona o železnici stvara uslove za otvaranje tržišta i pojavu više železničkih prevoznika što će, kako je naveo, pojačati konkurenciju i poboljšati uslove prevoza.

    Na sednici Skupštine Srbije, Mrkonjić je rekao da se novim zakonom o železnici predvidja razdvajanje železničkog sistema Srbije na deo za upravljanje infrastrukturom, organizovanje i regulisanje saobraćaja i na deo za prevoz putnika i roba.

    Novi zakon će omogućiti veću efikasnost železničkog sistema Srbije i primenu evropskih propisa u njemu, rekao je Mrkonjić i dodao da Predlog zakona o železnici pruža osnovu za reformu železnice u Srbiji.

    Ministar je rekao da je zakonom predvidjeno i da Skupština Srbije na predlog Vlade usvoji petogodišnji Nacionalni program železničke intrastrukture u kome će biti utvrdjeno stanje infrastructure i mere potrebno za njeno održavanje i razvoj.

    Poslanici u objedinjenoj raspravi zajedno sa Predlogom zakona o železnici razmatraju i Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma vlada Srbije i Kipra o saradnji u pomorskom transportu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE