Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najveći poreski dužnici četiri banke u stečaju

    Beobanka, Invest banka, Astra banka i Beogradska banka, sve četiri u stečaju, i dalje su na vrhu su liste 1.000 poreskih dužnika koji je danas objavila Poreska uprava.

    Najveći poreski dug od 29,56 milijardi dinara ima Beobanka, a slede Invest banka u stečaju sa 22,25 milijardi dinara, Astra banka u stečaju sa približno 19,22 milijarde dinara i Beogradska banka u stečaju, koja duguje oko 16,1 milijardu dinara. Među najvećim poreskim dužnicima su i Sartid, u stečaju sa dugom od blizu 6,74 milijardi dinara, Resavska banka u stečaju koja duguje oko 5,98 milijardi dinara, kao i Zastava oružje sa dugom od oko 5,53 milijarde dinara.

    Na spisku 500 najvećih poreskih dužnika među pravnim licima su i Simpo iz Vranja sa oko 4,23 milijarde dinara duga, kao i brojna preduzeća u restrukturiranju poput RTB Bor grupa Rudnici bakra bor koji duguje oko 2,44 milijarde dinara. Na listi najvećih poreskih dužnika su i 14. oktobar u restrukturiranju sa oko 2,12 milijardi dinara duga, FAP u restrukturiranju sa približno 1,8 milijardi duga i Jagodinska pivara u restrukturiranju koja duguje oko dve milijarde dinara.

    Među najvećim dužnicima su i Krušik sa dugom od 1,76 milijardi dinara, Medicinski fakultet sa dugom od približno 325 miliona dinara, kao i kompanija Novosti koja duguje oko 231 milion dinara, a u toku je postupak po zahtevu za reprogram duga.Na listi stečajnih dužnika su i fudbalski klubovi Vojvodina i Napredak, kao i Luka Beograd koja duguje oko 194 miliona dinara, a u toku je postupak po zahtevu za reprogram duga.

    Kada je reč o listi 500 najvećih dužnika među preduzetnicima prednjači Drvoplast proizvodno-trgovinska radnja sa dugom od oko 114 miliona dinara. Na spisku je primetan i veći broj advokata čija se dugovanja kreću od 9,4 miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE