Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinar jača, Tabaković ispunjava obećanje?

    Srpska valuta danas ima najveću vrednost prema evru od početka godine i prema kursu Narodne banke iznosi 110,6951 dinara za jedan evro.

    Jak dinar ne bi trebalo nikoga da iznenadi, ako se uzme u obzir da je to ono što je guverner Narodne Banke Jorgovanka Tabaković obećala krajem prošle godine.

    U 2013. Srbija je ušla sa  kursom od 113  dinara za evro, i ukoliko se uzme sredina marta kada je zabeležena veća oscilacija i jačanje evra na 112 dinara, generalni trend pokazuje da dinar definitivno jača.

    Podsetimo, Tabakovićeva je kao najveći izazov u ovoj godini navela odgovornost i koordinaciu  i koordinacija monetarne i fiskalne politike, ali je najavila da će “ukoliko svako uradi svoj deo posla, uspeh biti smanjivanje deficita i inflacije i to tako ambiciozno kako smo i projektovali”.

    Tabakovićeva je najavila i da će inflacija ove godine biti 5,5 odsto i do sada i to obećanje izgleda da će biti ispunjeno, s obzirom da je u februaru rast cena na malo bio 0,5 odsto, dok su u martu cene ostale na istom nivou, odnsono inflacija je iznosila 0,0 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE