Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Referendum propao – ipak se gradi golf park kod Dubrovnika

    Komisija za sprovođenje referenduma o gradnji golf parka na Srđu kod Dubrovnika objavilo je sinoć u 23 sata prve neslužbene rezultate prema kojima referendum Dubrovčana o izgradnji golf terena i pratećeg resorta – nije uspeo.

    Bez obzira što je veliki broj onih koji su izašli na referendum glasalo protiv golf terena, brojka od 31,5 odsto ukupnog broja birača nije bila dovoljna da referendum uspe.

    "Podaci o odazivu Dubrovčana na referendum za projekat "Golf park Dubrovnik" pokazuju da je svima prihvatljiv i da su se građani toga grada odlučili za razvoj", izjavila je Maja Brinar Frenkel, supruga izraelskog investitora u taj projekt Aarona Frenkela, ocenivši kako su Dubrovčani time poslali poruku svim investitorima da su dobrodošli, prenose hrvatski mediji.

    "Zahvalila bih Dubrovčanima što su se odlučili za razvoj, za novi zamah za Grad, i drago mi je što se taj projekat pokazao prihvatljivim svima", kazala je Brinar Frenkel gostujući sinoć u centralnom Dnevniku HTV-a. "Time su potvrdili ne samo da žele taj projekat, već su pokazali i svim drugim investitorima da su dobrodošli, ne samo u Dubrovnik nego i u celu Hrvatsku", dodala je.

    Do referenduma je došlo tako što građanska udruženja i inicijative smatraju da će projekt golfa na Srđu imati loš uticaj okolinu i grad Dubrovnik, dok investitori iz kompanije Razvoj golf to odbacuju te ističu kako će projekt na Srđu otvoriti nova radna mesta te unaprediti turističku ponudu grada. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE