Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    B2B susreti sa kompanijama iz najjačih regiona Evrope

    Fond za podršku investicija u Vojvodini – VIP Fond, zajedno sa  Evropskom mrežom preduzetništva u Srbiji (kancelarija pri Univerzitetu u Novom Sadu), pozivaju firme iz Vojvodine da učestvuju u međuregionalnim poslovnim susretima sa kompanijama iz najjačih regiona Evrope, u okviru njihove posete Novom Sadu, 2. jula 2013. godine u Master Centru.

    Veoma industrijski razvijene, tehnološki napredne i inovativne evropske regije Baden Virtemberg (Nemačka), Katalonija (Španija), Rona-Alpi (Francuska) i Lombardija (Italija) učestvuju u projektu međuregionalne saradnje pod nazivom „Četiri motora za Evropu“.  Flandrija (Belgija), kao pridruženi partner, član je Ekonomske grupe. Pet evropskih regija međusobno sarađuje na dugoročnoj osnovi, sa ciljem povećanja internacionalizacije regiona i njihovog ekonomskog rasta kroz zajedničku saradnju, ali i kroz saradnju sa drugim regionima, tako što organizuju zajedničke političko-ekonomske misije. Više informacija o regionima nalazi se na websajtu ove organizacije.

    Pod predsedavanjem nemačkog regiona Baden Virtemberg, ove godine će zajednička misija pet evropskih regija biti organizovana u Novom Sadu, pod nazivom „Misija četiri motora u okviru EU strategije za Dunavsku regiju“  i obuhvatiće kako političke, tako i privredne susrete.

    B2B međuregionalni susreti će omogućiti kompanijama iz Vojvodine i susednih regiona Mađarske, Rumunije i Hrvatske, da uspostave poslovne kontakte sa kompanijama iz regiona „4 Motora za Evropu” i iz Flandrije.

    Na B2B međuregionalne susrete biće pozvane kompanije iz pomenutih evropskih regiona – Baden Virtemberga, Katalonije, Lombardije, Rona-Alpi i Flandrije, zatim kompanije iz Vojvodine, kao i kompanije iz susednih regiona – Čongrad, Baranja i Bač-Kiškun u Mađarskoj, Timiš i Karaš-Severin u Rumuniji; Osiječko-Baranjska i Vukovarsko-Srijemska županija u Hrvatskoj.

    Privredni sektori koji će biti zastupljeni su prehrambena industrija, poljoprivredna mehanizacija, obnovljivi izvori energije i tehnologije za korišćenje biomase, kao i informaciono-komunikacione tehnologije.

    Cilj međuregionalnih poslovnih susreta jeste da pomognu domaćim firmama u bržem i lakšem uspostavljanju kontakta i saradnje sa kompanijama iz najmoćnijih evropskih regija, kao i iz regija u okruženju.

    Učešće na B2B susretima je besplatno. Aktiviranjem LINKA možete se prijaviti na međuregionalne poslovne susrete.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE