Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grčka daje dozvole boravka investitorima u zemlju

    Grčka je objavila danas da će davati dozvole boravka državljanima trećih zemalja koji kupe ili iznajme nepokretnosti u vrednosti od preko 250.000 evra, u nastojanju da ožive posustali sektor nekretnina, i da povećaju broj turista.

    Ova mera koju je parlament izglasao prošle nedelje odgovara na jaku potražnju posebno od strane kineskih, ruskih i arapskih klijenata, rekao je zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova Angelos Syrigos na konferenciji za štampu.

    Propis koji je već na snazi u drugim evroposkim turističkim zemljama kao što su Madjarska, Portugal i Španija omogućiće ovim investitorima da zaobidju komplikovane birokratske procedure kojima se koči ulazak i boravak u šengen zoni.

    Obnovljiva dozvola na pet godina biće izdata kupcu kao i njegovom partneru i maloletnoj deci. Oni koji imaju dozvolu moćiće da putuju slobodno i borave do tri meseca u šengen zoni, ali neće moći i da se zapošljavaju.

    "Tržište nekretnina će konačno moći malo da izadje iz paralize", rekao je za agenciju France Press predsednik Federacije vlasnika nekretnina Stratos Paradias.

    On je ipak poželeo da se da još jedan mali podstrek a to je smanjenje poreza na promet nekretninama.

    Zbog zastoja sektora izgradnje, bivšeg pokretača grčke ekonomije, kao posledica povećanja poreza i smanjenja plata u okviru mera za stabilizaciju javnih finansija oko 12.000 malih i srednjih preduzeća je zatvoreno, što je značilo da je više od pola miliona ljudi ostalo bez posla , rekao je Dimitrios Kapsimalis, iz Sindikata firmi za izgradnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE