Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I princeze znaju da budu umešane u korupciju

    Španska princeza Kristina, kći kralja Huana Karlosa, optužena je u sredu za umešanost u slučaj korupcije koji se vodi protiv njenog supruga, i pozvana je da dođe na sud 27. aprila kako bi dala svoj iskaz pred sucem, što je sudska odluka bez presedana protiv jednog člana kraljevske porodice.

    Sudac Hose Kastro je napisao u odluci da postoje dokazi da je princeza sarađivala sa svojim suprugom, Inakijem Urdangarinom, koji je optužen za proneveru miliona evra javnih sredstava i poresku prevaru u vrijeme dok je bilo na čelu jedne fondacije.

    Kraljevska palata odbila je da komentariše ovu odluku.

    Sudac Kastro je proučavao mailove koje je Urdangarin slao svojoj supruzi tražeći njen savet o poslovnim stvarima.

    Inaki Urdangarin, bivši poznati rukometaš koji je oženio kraljevu ćerku Kristinu, pod istragom je zbog pronevere javnih sredstava koji su stavljeni na raspolaganje fondaciji Noos za organizaciju sportskih događaja koju je vodio. Optužen je da je iskoristio svoja poznanstva da bi izvukao što je moguće više materijalne koristi od sponzorstva širom Španije. Sredstva je najčešće prikupljao organizovajući seminare o korišćenju sporta u promociji turizma. Urdangarin je optužen za prevaru, krivotvorenje, proneveru i korupciju.

    Urdangarin odbacuje optužbe koje su nanele veliku sramotu španskoj kraljevskoj porodici, a koja se nakon izbijanja skandala distancirala od njega.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE