Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zabrana za Google Glass i pre početka prodaje

    Google Glass, revolucionarne interaktivne naočare, još uvek nisu ni stigle na tržište, a zakonodavci već pokušavaju da ih uklone sa puteva zbog bezbednosti.

    U preventivnom potezu, državni predstavnik Zapadne Virdžinije, Gari G. Hauel, predstavio je Nacrt zakona koji bi trebalo da proširi postojeći zakon protiv pisanja SMS poruka tokom vožnje u smislu da se zabrani i korišćenje prenosnih računara sa ekranom pozicioniranim na glavi. Nacrt direktno ne spominje Google Glass, ali je Hauel rekao CNN-u kako je inspiraciju za zakon dobio nakon čitanja teksta o ovom uređaju.

    Ukoliko zakon bude odobren, Zapadna Virdžinija postaće prva američka država koja će zabraniti korišćenje Google Glassa toekom vožnje. Zakon bi na snagu mogao da stupi već 1. jula.

    "Osnovna stvar je sigurnost. Ovakav uređaj projektuje tekst tekst ili video u vaše vidno polje, ja mislim da tu ima dosta potencijala za odvraćanje pažnje“, rekao je Hauel u intervjuu.

    Najavljen prošle godine, Google Glass je uređaj koji izgleda poput naočalr, a kontroliše se pomoću glasovnih komandi. Iznad desnog oka korisnika nalazi se maleni ekran koji prikazuje pretraživanja, e-mailove, podsetnike i druge informacije. Uređaj je opremljen i minijaturnom kamerom.

    Uređaj se neće naći u prodaji pre kraja ove godine. Cena još nije najavljena, ali je kompanija Google već prodala ograničen broj primjeraka svojim razvojnim partnerima po ceni od 1.500 dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE