Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Italijani žele da investiraju 30 miliona evra u fabriku u Apatinu

    „Ta investicija je preduslov da se realizuje ideja o uspostavljanju bescarinske zone“, rekao je on u Beogradu u razgovoru s ministrom saobraćaja Srbije Milutinom Mrkonjićem.

    Kako je saopštilo Ministarstvo saobraćaja, Smiljanić je dodao da je Apatin iz sopstvenih sredstava do sada investirao oko četiri miliona evra u izgradnju marine, što predstavlja samo deo projekta kojim je predviđeno da se izgradi luka i bescarinska zona.

    „Svi neophodni uslovi za pokretanje investicije stekli su se, s obzirom da je prema propisima neophodno dobijanje saglasnosti od Komisije za javno-privatno partnerstvo“, rekao je on i dodao da će procedura uskoro biti završena na jednoj od narednih sednica Vlade Srbije.

    Prema rečima predsednika Opštine Apatin, ta opština će raspisati međunarodni tender kada dobije saglasnost Vladine komisije. „Imamo dovoljan broj potencijalnih ulagača za pomenute projekte“, rekao je Smiljanić.

    Prema rečima ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, apatinska opština je primer kako se na najefikasniji način prepoznaju razvojne šanse.

    „Apatin i aktivnosti ljudi iz ovog grada vrlo dobro se uklapaju u koncepciju razvoja i iskorišćenosti vodnog potencijala, koji je uostalom i definisan razvojnim Master planom Srbije i implementacijom projekta 'Dunavska strategija'“, rekao je Mrkonjić.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE