Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potrebni novi propisi o bezbednosti hrane

    Bilo bi dobro da se menjaju propisi o bezbednosti hrane, kako bi se preciziralo obaveštavanje javnosti o nebezbednoj robi, smatra Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

    „Treba razmotriti mogućnost izmene pojedinih zakonskih rešenja, pre svega Zakona o bezbednosti hrane, kako bi u kriznim situacijama bila omogućena brža razmena informacija i odgovarajuća reakcija nadležnih organa“, rekao je agenciji Beta državni sekretar u Ministarstvu trgovine Dragovan Milićević.

    Kako je pojasnio, trebalo bi da se utvrdi sistem preko koga se javnost obaveštava o nebezbednom proizvodu, što sadašnjim Zakonom o bezbednosti hrane nije precizno definisano.

    Ministarstvo trgovine, kako je rekao, nije nadležno za kontrolu ispravnosti mleka i drugih prehrambenih proizvoda.

    „Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine kontroliše ispravnosti isključivo industrijskih neprehrambenih proizvoda, što je propisano Zakonom o bezbednosti hrane“, rekao je Milićević.

    Prema njegovim rečima, Ministarstvo trgovine „pruža punu podršku veterinarskoj inspekciji i ostalim nadležnim institucijama u utvrđivanju činjenica vezanih za postojanje sumnji u ispravnost mleka“.

    „Verujemo da će obavljene analize i mere koje se preduzimaju biti u interesu zaštite zdravlja svih potrošača u Srbiji i bezbednosti tržišta prehrambenih proizvoda u našoj zemlji“, rekao je Milićević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE