Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rast industrije estetske hirurgije

    Industrija estetske hirurgije prošle je godine u svetu rasla po stopi od 10 odsto, a ista stopa rasta očekuje se i ove godine, pokazao je izveštaj Foruma za estetske hirurge i dermatologe IMCAS.

    Hirurški zahvati poput liposukcije ili povećanja dojki, kao i neinvazivni postupci poput tretmana laserom ili injekcije protiv bora ‘okrenule’ su prošle godine 4,4 milijarde eura, a ove bi godine iznos mogao da poraste na 4,9 milijardi eura, navodi se u saopštenju.

    Najveći rast ove se godine očekuje u Aziji gde su operativni zahvati na očnim kapcima ili nosu porasli za 14 odsto.

    Eropsko tržište ove bi godine trebalo da raste po nešto manjoj stopi u odnosu na svetski prosek zbog krize koja je zahvatila taj kontinent. Očekivana stopa za 2013. iznosi 6,6 odsto.

    Skandal s nekvalitetnim silikonskim implantima za dojke francuske kompanije PIP koji je izbio prošle godine doveo je do pada interesa za tim zahvatom, pa je u svetu broj operativnih zahvata na ugradnji silikona rastao po stopi od 1,9 odsto, a u Evropi se broj zahvata smanjio za 9,2 odsto.

    Ipak, očekuje se da će se tržište silikonskih umetaka za dojke oporaviti i beležitii stopu rasta od 5,2 odsto između 2013. i 2017. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE