Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RIM menja ime u BlackBerry

    Kanadska kompanija Research in Motion – RIM predstavila je nove modele mobilnih telefona s operativnim sistemom BlackBerry 10 i saopštila da menja ime u BlackBerry kako bi bila prepoznatljiva kao brend.

    Posle dosta odlaganja, BlackBerry je predstavio dva nova modela kojim bi trebalo da parira drugim proizvodjačima smart tefona. Model Q10 ima klasičnu tastaturu, dok Z10 ima tač skin tehnologiju.

    Novi operativni sistem je napravljen da obuhvati multimedijske sadržaje, aplikacije i tač skrin koji dominira na tržištu, ali je pitanje da li će BlackBerry, svojvremeno pionir na tržištu, uspeti da
    dostigne Apple i druge uredjaje koji koriste Google sistem Android.

    RIM je prvo najavio da će se BlackBerry 10 pojaviti na tržistu početkom prošle godine, a potom na kraju. Na kraju je to ponovo odloženo, čime je kanadska kompanija propustila unosnu prazničnu sezonu u SAD, čime je, prema procenama, izgubila više od 70 milijardi dolara zarade deoničarima, kao i 5.000 radnih mesta.

    BlackBerry je najvio da će novi telefoni biti brži, da će kucanje na njima biti bolje, kao i da će moći da se na istom uredjaju odvoje poslovni i lični identitet.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE