I zapadna Srbija u akciji protiv raka dojke

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  I zapadna Srbija u akciji protiv raka dojke

  Program “Zdravka”, u okviru koga su planirane edukativne aktivnosti kako bi se poboljšala svest o pravovremenom lečenju raka dojke, organizovan je u 12 sela opština Sombor, Apatin, Užice i Čajetina i trajaće do marta.

  Program uz podršku kompanije “Avon”, organizuju već drugu godinu za redom Društvo za borbu protiv raka Sombor i Ženski centar “Jefimija” iz Užica, a u okviru njega planirane su specijalizovane radionice i obuke za preglede.

  Cilj je edukacija žena o raku dojke, posebno u seoskim sredinama, kroz obuku i podizanje svesti žena o načinima prevencije bolesti, važnosti redovnih lekarskih kontrola u očuvanju zdravlja i usvajanju zdravih stilova života.

  Planirane su 24 radionice, a uz podršku lekara i članova udruženja za borbu protiv raka, približno 1.600 žena proćiće edukaciju o prevenciji raka dojke i očuvanju zdravlja. Takođe, žene koje su se izlečile od ove bolesti preneće svoja iskustva.

  Učesnice radionica imaće i mogućnost da, izlažući svoje radove, učestvuju na izložbama rukotvorina kako bi se podstakao socijalni život žena u seoskoj sredini.

  Programom “Zdravka” do sada su bila obuhvaćena manja naseljena mesta Stapar i Doroslovo u opštini Sombor, kao i Sonta, Svilojevo, Kupusina i Prigrevica u opštini Apatin.

  Na teritoriji Užica i Čajetine ove godine obuhvaćena su naseljena mesta Zlakusa, Krvavci, Mačkat, Bela Zemlja, Karan i Ribaševina.

  Pokrovitelji programa “Zdravka” su Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravlje, a podršku pružaju Dom zdravlja i Opšta bolnice u Somboru, Dom zdravlja Apatin i Zdravstveni centar Užice.

  Avon Fondacija za žene je najveća svetska fondacija za korporativnu filantropiju, fokusirana na pitanja od važnosti za žene koja je osnovana 1955. godine.

  Do sada je prikupila i donirala više od 800 miliona dolara u više od 50 zemalja, za projekte koji su od izuzetne važnosti za žene u borbi protiv raka dojke, nasilja u porodici kao i pružanju pomoći ugroženim područjima.

  Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. godine, a pored nje organizovano je još sličnih kampanja i programa, navodi se u saopštenju.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE