Gasprom počeo izgradnju Južnog koridora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gasprom počeo izgradnju Južnog koridora

  Ruski energetski gigant “Gasprom” počeo je u subotu građevinsko-montažne radove na delu Zapadne deonice sistema za transport gasa Južni koridor, koji će obezbeđivati isporuke gasovodu Južni tok.

  Na susretu izvršnog direktora “Gasprom”-a Alekseja Milera i gubernatora Rostovske oblasti Vasilija Golubjova u Moskvi razmotrena su pitanja vezana za realizaciju projekta gasno-transportnog sistema Južni koridor, saopštio je “Gasprom”.

  U regionu Rostovske oblasti je planirana izgradnja linije u dužini od 393 kilometra u okviru Zapadne deonice Južnog koridora i od 253 kilometra u okviru Istočne deonice, kao i dve kompresorske stanice.

  – Počeli su radovi na liniji Zapadne deonice, a radi koordinacije radova osnovana je zajednička radna grupa “Gasprom”-a i vlasti Rostovske oblasti – navedeno je u saopštenju kompanije.

  Sistem gasovoda Južni koridor će obezbediti dotok gasa u magistralni gasovod Južni tok, a takođe će omogućiti dopremanje dodatnih količina gasa u centralne i južne delove Rusije radi razvoja industrije i proširenja gasifikacije tih regiona, prenela je agencija Prajm-Tas.

  Ukupna dužina trase tog gasno-transportnog sistema će biti 2.506 kilometara. U okviru realizacije tog projekta predviđena je izgradnja 10 kompresorskih stanica, ukupne snage od 1.516 megavata. Kapacitet sistema gasovoda Južni koridor iznosiće 63 milijarde kubnih metara gasa godišnje, a predviđeno je da izgradnja bude završena 2017.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE