Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na mestu IMT-a niče luksuzni kompleks: Evo kako će izgledati (VIDEO)

    Novi Beograd dobija naselje kojim će osim visinskih orijentira dominirati i 800 metara dug zeleni koridor sa parkovima, teretanama i fontanama.

    Na javnom uvidu nalazi se Plan detaljne regulacije područja između ulica Jurija Gagarina i Zemunske (sada Egipatske) II faza na Novom Beogradu, prostora na kome se nalazi nekadašnja IMT fabrika, piše eKapija precizirajući da će na tom mestu biti izgrađen kompleks „Green Line“, čiji je investitor ABL Solvent, dok je biro Zap bio zadužen za arhitektonsko-urbanistički projekat.

    Prostor je podeljen na: saobraćajnice, površine za infrastrukturne objekte i komplekse, zelene površine, površine za objekte i komplekse javnih službi, mešovite gradske centre i površine za komercijalne sadržaje. Predviđeno je šest blokova.

    Arhitekte su odlučile da uže, ali više objekte (do 64m), postave po obodu i po unutrašnjoj zoni blokova. Duži, ali niži objekti (do 32m) pozicionirani su tako da formiraju unutrašnja dvorišta, koja imaju ulogu parkovskih mikrocelina, a međusobno su povezani manjim prolazima.

    Blok 3 ima tri manje poslovne kule koje su visine između 112 i 120 metara, blok 4, koji gleda na ulicu Jurija Gagarina, glavnu poslovnu kulu, visine do 160 metara.

    „Landmark“ prostora je zeleni koridor, koji se u dužini od 800 metara proteže od Egipatske ulice do ulice Jurija Gagarina.

    Kako je navedeno u dokumentaciji, ukupna površina u obuhvatu plana iznosi oko 36 hektara. Prostor je predviđen za gradnju 5.000 stanova za 13.500 stanovnika. Planirano je 3.500 zaposlenih. Bruto razvijena građevinska površina (BRGP) stanovanja iznosi 587.000 m2, a komercijalnih sadržaja 45.000 m2.

    Nove škole i vrtići

    U okviru ovog kompleksa planirane su dve lokacije za objekte predškolskih ustanova maksimalnog kapaciteta 270 korisnika u blokovima 2 i 4, kao i tri depandansa predškolskih ustanova u blokovima 3 i 4. Planirana i je jedna lokacija za objekte osnovne škole kapaciteta 1.200 učenika u bloku 3, sa radom u jednoj smeni (40 odeljenja).

    U okviru granice predmetnog Plana u bloku 1 planira se ustanova u kojoj će biti organizovane delatnosti ustanove socijalne zaštite – Gradskog centra za socijalni rad – odeljenje Novi Beograd i klub za odrasla i stara lica, prenosi N1.

    Na prostoru je planirana i ustanova kulture – polifunkcionalni kulturno-obrazovni centar koji će činiti biblioteka sa čitaonicom, višenamenska sala sa scenskim prostorom prilagodljivim različitim dešavanjima, prostori za tematski različite radionice i učionice, i prostor za kafe-galeriju.

    Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

     

    Izvor: N1/Gradnja/eKapija

    Foto: Gradnja YouTube Screenshot

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE