Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Labus za B92: Dinkić pokušava da nas spasi od bankrotstva

  Ministar finansija Mlađan Dinkić pokušava da državu spasi od bankrotstva ali to neće moći da uradi bez pomoći drugih država, kaže profesor MIroljub Labus.

  Bivši potpredsednik savezne i republičke vlade i nekadašnji lider G17 plus, Miroljub Labus gostujući u emisiji Kažiprst na B92 kaže da treba da prestanemo sa kritikama i da nađemo konsenzus oko toga šta treba da radimo u ekonomiji.

  „Gledao sam izveštaj na sajtu Ministarstva finansija, BDP će u Srbiji da padne za 2,5 milijardi evra, dnevno na ime kamata za dugove plaćamo jednu školu, ekonomija nam je u jako lošem stanju. Nama trebaju hirurzi u ekonomiji, koji će donositi važne odluke. A niko neće donositi danas takve odluke ako će sutra neko da ga hapsi“, rekao je Labus

  Na pitanje da li polaže nadu u ministra finansija da može da ekonomiju izvadi iz krize, iako je Dinkić rekao da nas kriza neće pogoditi, Labus je naveo da nije samo on govorio tako.

  „Ne ulažem nadu samo u njega, nego i u to da će se promeniti stav javnosti o ekonomiji. Mi govorimo o Sartidu, ali niko ne priča šta da se radi. Tender za železaru je opet produžen za dva meseca, pa će se opet produžiti na dva meseca, i opet tako. Mi treba da se dogovorimo kako da se donesu teške odluke i da ekonomija radi bolje“, kaže Labus.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE