Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ponovo radi sajt „Kakav je doktor“

    Sajt Kakavjedoktor.org od juče ponovo počinje da radi, ali na njemu gradjani Srbije, kako je bilo zamišljeno, neće moći da ocenjuju rad pojedinih lekara već samo odeljenja zdravstvenih ustanova.

    „Ocenjivanje lekara neće biti moguće sve dok se ne promeni Zakon o zaštiti podataka ličnosti“, navodi se u saopštenju Udruženja Srbija u pokretu, koje je pokrenulo sajt, a čiji su predstavnici juče od ministarke zdravlja Slavice Djukić Dejanović dobili podršku za nastavak rada.

    Udruženje navodi da je kao organizacija koja rad zasniva na transparentnosti i poštovanju zakona i institucija odlučilo da nastavi rad u dozvoljenim okvirima i omogući ocenjivanje i komentarisanje odeljenja zdravstvenih ustanova.

    Udruženje je proteklih nedelja mobilisanjem gradjana na društvenim mrežama i angažovanjem aktivista Glasno za zdravstvo u sedam gradova u Srbiji nastojalo da povrati sekciju web sajta kakavjedoktor.org namenjenu ocenjivanju rada lekara, smatrajući da je servis koristan gradjanima.

    Tokom prvih deset dana rada sajt je posetilo 30.000 ljudi i dato je 13.000 ocena. Prosečna ocena lekara na sajtu Kakav je doktor bila je 4.06.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE