Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  U Beogradu za Novu godinu najbrojniji će biti Slovenci i Hrvati

  Novu 2013. godinu u Beogradu dočekaće od 10 do 15 hiljada turista, među kojima su poslednjih deset godina tradicionalno najbrojniji gosti iz Hrvatske i Slovenije, izjavio je za hrvatsku novinsku agenciju Hina, direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Dejan Veselinov

  ‘Raduje nas da su gosti iz regiona, a naročito mladi iz Hrvatske i Slovenije, prepoznali Beograd kao grad otvorenog srca i odlične zabave. To nam je veliko priznanje, ali i obaveza pa smo se potrudili da ove godine doček Nove godine u Beogradu bude još raznovrsniji i bogatiji, tako da će program praktično početi već u petak i trajati ceo vikend’, rekao je Veselinov.

  On je podsetio da Beograd iz godine u godinu beleži porast broja inostranih gostiju, a samo u 2012. godine bilo ih je više oko sedam posto u odnosu na godinu pre i u tom postotku značajno učestvuju gosti iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Rusije.

  Direktor TOB-a posetioce iz Hrvatske i Slovenije već smatra ‘stalnim gostima’, a uveren je da će ovaj put u Beograd doći turisti iz drugih delova Evrope i sveta jer se ‘Beograd nastoji promovisati kao destinacija koja nije skupa, istovremeno nudi najbolji odnos cene i sadržaja koji se gostima nude’.

  ‘Gosti su nam nametnuli novi trend – potrebu da putuju na kratak, ali bogatim sadržajima ispunjen odmor. Najbolja su nam preporuka ljudi koji jednom dođu, a vrate se ponovo dovodeći i prijatelje’, rekao je za Hinu Veselinov.

  Turoperateri već imaju organizovane dolaske iz Ljubljane, Rijeke i Zagreba, a aranžmani sa dva ili tri noćenja u proseku koštaju od 99 do 119 evra, navode beogradske turističke agencije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE