Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izašao posljednji broj najtiražnijeg američkog nedeljnika Newsweek

  Dva meseca prije nego što će napuniti 80 godina drugi najtiražniji američki informativni nedeljnik „Newsweek“ ove sedmice oprašta se od svog štampanog izdanja i od 2013. prelazi isključivo na digitalnu verziju.

  I pored borbe da preživi „Newsweek“ nije uspeo da reši pad prodaje i pad prihoda od reklama, uglavnom zbog odlaska čitalaca na besplatne internet sadržaje.

  Za poslednje štampano izdanje koje će se na kioscima čuvena direktorka časopisa Tina Braun izabrala je crno belu sliku sedišta „Newsweeka“ u Njujorku snimljeni iz vazduha, na kojoj piše ime lista i natpis i karakterističan za Twitter „poslednje štampano izdanje“, dok je na svom nalogu na ovoj mreži Braun napisala: „Slatko i gorko! Poželite nam sreću“.

  Prvi broj časopisa, koji je izašao u februaru 1933, imao je lica sedam tada aktuelnih osoba, uključujući i Adolfa Hitlera.

  Časopis, koji je često birao hrabre i ponekad kontroverzne naslovne strane, prodala je grupa „Washington Post“ za simboličan jedan dolar 2010. kalifornijskom milijarderu Sidneju Harmanu. Nakon toga je „Newsweek“ je delimično prodat internet grupaciji IAC.

  Newsweek je tek jedan od brojnih štampanih izdanja koja su ove godine odlučili da pređu na digitalni format.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE