Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vlada daje 300 miliona dinara za industrijske zone u 2013.

  Ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović izjavila je da će Vlada Srbije pomoći opremanje industrijskih zona sa 300 miliona dinara u 2013. i dodatnih 450 miliona dinara u 2014. godini.

  Ona je na konferenciji za novinare u Vranju kazala da će medju projekitima koje će Vlada podržati biti i otvaranje industrijske zone u Vranju na 109 hektara bivšeg vojnog zemljišta.

  Kalanovićeva je nakon sastanka sa gradonačelnikom Vranja i predsednicima opština Pčinjskog okruga kazal da je Vlada prošle sedmice donela odluku da se Gradu Vranju ustupa vojno zemljište za industrijsku zona Bunuševac, u kojoj će raditi više desetina hiljada ljudi.

  „Da bi se potpuno opremila Industrijska zona Bunuševac potrebno je 25 miliona evra. To je jedna od 92 industrijske zone u Srbiji i upravo na takva mesta dolaze strani investitori“, kazala je ona.

  Kalanovićeva je ocenila da Vlada treba da pomogne jugu Srbije tako što će podržati investitore različitim finansijskim olakšicama za privredu i podsticanjem zapošljavanja.

  „Investitori traže i infrastrukturno opremljeno zemljište koje zovemo industrijskim zonama, a njihovo opremanje mnogo košta. Zato je neophodno da zajedno planiramo industrijske zone kako bi one bile funkcionalne i zadovoljile potrebe investitora, a bile najjeftinije i najoptimalnije za državu“, rekla je ministarka.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE