Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Nostalgija“ od sutra kreće Šarganskom osmicom

  Muzejski voz „Nostalgija“ će u zimskom periodu saobraćati na Šarganskoj osmici od 25. decembra do 25. januara, najavile su Železnice Srbije.

  Voz će ići svakodnevno na relaciji Mokra Gora-Jatare-Mokra Gora i to u 11.40 sati. Ukoliko interesovanje za vožnju „Nostalgijom“ bude veće, biće uveden i vanredni polazak u 13.30 sati.
  Cena karata za vožnju „Nostalgijom“ tokom zime je već treću sezonu nepromenjena i iznosi 300 dinara, bez obzira na uzrast putnika.

  I ove zimske sezone muzejsko-turistički voz može se iznajmiti za vožnju na relacijama Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora i Mokra Gora-Višegrad-Mokra Gora, a cena zakupa iznosi 60.000 dinara za vožnju dizel vučom i 120.000 za vožnju parnjačom.

  „Nostalgija“ se može zakupiti i za noćnu vožnju , ali samo na relaciji Mokra Gora-Jatare-Mokra Gora, po ceni od 70.000 dinara.

  Turistima su u muzejsko-turističkom kompleksu Šarganska osmica na raspolaganju i smeštajni kapaciteti Železnica Srbije u motelu Mokra Gora, konačištu Osmica i u planinskoj kući, sa oko 60 ležajeva.

  Cene noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, kao i u trokrevetnim apartmanima, kreću se od 1.680 do 5.400 dinara. Usluge u restoranima iznose – 300 dinara za doručak, i po 600 dinara za ručak i 6 večeru.

  U ugostiteljskim objektima muzejsko-turističkog kompleksa Šarganska osmica turistima su na raspolaganju i polupansionske i pansionske usluge.

  „Nostalgija“ je u ovogodišnjoj letnjoj sezoni, koja je trajala od 15. aprila do 31. oktobra, u 658 vožnji prevezla oko 80.000 putnika.

  Interesovanje domaćih i inostranih turista za vožnju muzejsko-turističkim vozom na Šarganskoj osmici iz godine u godinu sve je veće, navedeno je u saopštenju.

  Od prošle sezone vlada veliko interesovanje i za putovanje prugom Mokra Gora – Višegrad, koja je nakon 37 godina, ponovo puštena u turistički saobraćaj.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE