Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vip mobile donirao dva miliona dinara društvu „Dašak“

  Novac za kupovinu novogodišnjih poklona za poslovne partnere i zaposlene, kao i deo prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju tokom novogodišnje noći i božićnih praznika, kompanija Vip mobile doniraće Društvu za prava dece sa astmom „Dašak“. Sredstva u iznosu od 2 miliona dinara namenjena su kupovini najmodernijeg spirometra, aparata za proveru plućne funkcije, kao i za rano dijagnostikovanje astme kod dece u više gradova Srbije.

  Vip je aktivirao kratki humanitarni broj 2001 i poziva svoje korisnike da slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara u narednih mesec dana zajedno pomognu prevenciju astme kod dece u Srbiji. Na ovaj način će biti obezbeđena adekvatna oprema, dodatna edukacija medicinskog osoblja, dece i roditelja, neophodni za rano prepoznavanje simptoma astme i pravilno lečenje mališana.

  „Respiratorna oboljenja, uključujući i astmu, sve su učestalija među mladima u Srbiji i ometaju njihovo uživanje u čarima detinjstva i puno učešće u svim školskim sadržajima. Zato želimo da zajedno sa Vipovim korisnicima doprinesemo prevenciji i lečenju astme kod dece. Lekari nas uveravaju da rano otkrivanje i pravilan tretman astme pomažu da najmlađi pacijenti nemaju prepreka za zdrav razvoj i kvalitetan život, kao i da se zajedno sa svojim vršnjacima bave sportom i svim ostalim aktivnostima koje su deo njihovog odrastanja. Ovo nas uverava da je donacija društvu „Dašak“ najlepši novogodišnji poklon koji darujemo našoj deci“, izjavio je Tanasis Kacirumpas, direktor kompanije Vip mobile.

  Društvo za prava dece sa astmom „Dašak“ formirano je u cilju edukacije i boljeg razumevanja složenog problema dečije astme u Srbiji, a osnivanje društva su podržali pedijatri i pulmolozi Srbije. Iako je astma hronično zapaljenje disajnih puteva koje predstavlja jedno od najčešćih oboljenja među mališanima, kod nas ne postoji dovoljno razvijena svest o toj bolesti.

  Ovo je Vipova peta novogodišnja donaciju zaredom, u prethodne 4 poklonjeno je preko petanaest miliona dinara. Od 2008. godine za praznike su darivana deca bez roditeljskog staranja, mališani sa autizmom, slepe i slabovide osobe, kao i žrtve trgovine ljudima.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE