Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kipar: Nema novca za plate službenika Vlade

  Ministarstvo finansija Kipra je upozorilo da bi vladini radnici mogli ovog meseca ostati bez plata jer je državna blagajna prazna, javila je agencija AP.

  Stalni sekretar Ministarstva finansija Hristos Pacalidis je zato zatražio od državnih preduzeća da pozajme Vladi 250 miliona evra iz svojih penzionih fondova.

  Tome su se, medjutim usprotivili zaposleni u Upravi za telekomunikacije, strahujući da im država neće vratiti pozajmljeni novac, javlja agencija AFP.

  Pacalidis je rekao, nastavlja AP, da bi zajam državnih preduzeća omogućio Vladi isplatu plata do kraja februara, kada Kipar očekuje da počne da prima novac na osnovu sporazuma o pomoći koji upravo finalizira sa Evropskom komisijom, Evropskom centralnom bankom i Medjunarodnim monetarnim fondom.

  Pacalidis je rekao u skupštinskom Odboru za finansije da Kipru – ako ne bude medjunarodnog kredita, preti rejting „selektivni bankrot“.

  Agencija AFP dodaje da je Vladi Kipra hitno potrebno 420 miliona evra, od čega je „iz spoljnih izvora“ obezbedila 170 miliona.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE