Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nagrada Saveza žena Sanji Popović Pantić

    Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi uručio je Sanji Popović Pantić, predsednici Udruzenja poslovnih zena Srbije, specijalno priznanje „Svet razlicitosti 2012“ koje dodeljuje Medunarodni savez zena (The International Alliance for Women).

    Sanja Popović Pantić je ove godine na svetskoj listi 100 dobitnica tog priznanja za izuzetne rezultate i dostignuća ekonomski angažovanih žena. Lista je objavljena oktobra.

    U obrazloženju priznanja navedene su aktivnosti Sanja Popović Pantić na osnivanju Udruženja poslovnih žena Srbije i višegodisnje angažovanje u razvoju ženskog preduzetništva.

    Ambasador Kirbi je istakao da je impresioniran ulogom žena u Srbiji, da se zalaže za ekonomsko osamostaljivanje žena i da su ciljevi Međunarodne alijanse žena i Udruženja poslovnih žena Srbije isti – jačanje ekonomskog položaja žena.

    Ambasador je istakao da se osvajanjem ove nagrade Sanja Popović Pantić pridružila „maloj grupi elitnih dobitnica sa sest kontinenata koje su uložile i strast, i odlučnost da bi podržale ekonomsko jačanje zena“.

    Sanja Popović Pantić je izjavila da priznanje pripada svima u Udruženju poslovnih žena Srbije, timovima koji rade projekte za ekonomsko jačanje žena širom zemlje, i preduzetnicama – članicama Udruženja koje svojim primerom ohrabruju druge žene da pokrenu samostalne preduzetničke aktivnosti.

    Udruženje poslovnih žena Srbije osnovano je 1998. godine i danas ima više od 230 članica, pretežno vlasnica malih i srednjih preduzeća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE