Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tražite posao? Evo nekoliko saveta

    Profesionalna mreža The Ladders na osnovu anketiranja pet miliona svojih članova o njihovim naporima prilikom traženja posla napravila je listu pet stvari koje vam mogu biti od pomoći ukoliko ste u potazi za poslom.


    Poverite svoju biografiju lektoru

    Greške u kucanju su prisutne u gotovo svim radnim biografijama, ali su ujedno nešto na šta menadžeri za zapošljavanje prilično obraćaju pažnju. Ukoliko svoj CV poverite lektoru šanse da vašu biografiju izdvoje među odabrane povećavaju se za 40 odsto.

    Tražite sebe na Google-u

    The Ladders je utvrdio da 35 odsto njihovih članova svega jednom godišnje potraži sebe na Google-u, a 16 odsto to nikada ne učini. Proverite sebe i uverite se da ono što se pojavljuje prilikom pretrage izgleda dobro, a ako postoje neke negativne stvari povezane sa vašim imenom potrudite se da ih uklonite.

    Naučite sve o osnovnim društvenim medijima

    Sve je više poslodavaca koji novu radnu snagu traže na društvenim mrežama. Otkrijte kako funkcionišu Facebook, Twitter, LinkedIn i Pinterest i koritite ih. Ukoliko imate profile na ovim mrežama, sve dok oni izgledaju profesionalno, doprineće vama kao brendu i pomoći u istraživanju kompanija.

    Koristite prigodne fotografije za vaše profile

    Investirajte u svoj izgled – i u virtualnom svetu i van njega. Na društvenim mrežama koristite profilne fotografije koje su ozbiljne, profesionalne, a kad krenete na razgovor za posao pobrinite se i da se obučete kao profesionalac. Oko 12 odsto anketiranih priznalo je da njihove fotografije verovatno i nisu odgovarajuće za regrutovanje.

    Tehnologija u službi vašeg uspeha

    Skoro 75 odsto anketiranih članova The Ladders mreže navelo je da im je pametni telefon pomogao u potrazi za poslom. Postarajte se da vašoj radnoj biografiji možete pristupiti i sa svog mobilnog telefona kako bi je poslali čim je potencijalni poslodavac zatraži. ovo ujedno pokazuje Regruterima da se služite novom tehnologijom.

    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE