Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đukić Dejanović: SZO podržava reformu zdravstva

  Svetska zdravstvena organizacija daje podršku reformama u zdravstvu i mi ćemo ići u ove reforme uz pomoć SZO, kaže ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

  Ona je, posle razgovora s regionalnom direktorkom SZO za Evropu Žužanom Jakab, rekla i da će reforme u srpskom zdravstvu biti nastavljene po instrukcijama sadržanim u dokumentu „Zdravlje 2020“.

  „SZO daje podršku reformama zdravstva i mi ćemo očigledno ići u ove reforme uz pomoć SZO i po instrukcijama koje su sadržane u dokumentu Zdravlje 2020“, navela je Đukić Dejanovićeva u telefonskoj izjavi Tanjugu.

  Ona je rekla i da se razgovaralo o „vrlo konkretnim pitanjima vezanim za potrebu jačanja primarne zdravstvene zaštite i javnog zdravlja kao i umrežavanja radi praćenja svih podataka o zdravstvenom stanju naših građana“.

  Đukić Dejanovićeva je u Kopenhagenu u poseti Regionalnoj kancelariji Svetske zdravstvene organizacije za Evropu tokom koje su planirani i razgovori s direktorima odeljenja za informisanje, dokaze, istraživanje i inovacije, za nezarazne bolesti i unapređenje zdravlja…

  Tema razgovora u Kopenhagenu, kako je saopšteno uoči posete u Beogradu, biće i specijalni projekti Regionalne kancelarije SZO za Evropu, uključujući i primenu politike „Zdravlje 2020“ na nacionalnom nivou.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE