Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Depardje živi u belgijskom selu da bi izbegao porez

    Francuski glumac Žerar Depardje nastanio se u Belgiji, u selu blizu francuske granice poznatom po bogatim strancima, izjavio je u nedelju gradonačelnik belgijskog mesta lokalnim medijima.

    Depardje (63) sada živi u Nešinu, poverio je gradonačelnik obližnjeg Estaimpuisa Danijel Senesel internet stranicama RTBF i RTL, i dodao da se slavni glumac takođe raspitivao o mogućnosti dobijanja stalnog boravišta u Belgiji.

    „Voli našu zajednicu, njen ruralni karakter“, dodao je Senesel, izjavivši da su „takođe istinite“ glasine da je preseljenje motivisano poreznim zakonima. Selo Nešin udaljeno je samo jedan kilometar od francuskog Rubaja, pa su se onde nastanili bogati Francuzi kako bi izbegli plaćanje novouvedenih poreza za bogataše.

    Top mesto za „izbegavanje poreza“ u maju bio je London, koji je tako postao i zvanično šesti najveći francuski grad na svetu.

    Francuska skupština krajem oktobra izglasala je zakon o porezu od 75 odsto za najbogatije sa godišnjim prihodom većim od milion evra, za šta se zalagao tokom predizborne kampanje francuski socijalistički predsednik Fransoa Oland.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE