Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija privlači turiste neobičnim ekskurzijama

  Neobične ekskurzije postaju sve popularnije u Moskvi i drugim ruskim gradovima i sve se više „takmiče“ sa tradicionalnim vidovima turizma.

  Mnoge turističke agencije i vodiči pokušavaju da privuku klijente intrigantnim oglasima u kojima obećavaju da će pokazati „nepoznatu“, „kriminalnu“, „pagansku Moskvu“ kao i brojne druge ture glavnog grada Rusije.

  Jedna od neobičnih ekskurzija koje su u ponudi je ‘Tragom moskovskih duhova’ koja će vas upoznati sa mestima u Moskvi koja su povezana sa legendama o duhovima.

  Jedna od novih ekskurzija koja je u pripremi je ‘Ukusna Moskva’. To će biti poseta mesta gde su nekada bili čuveni restorani, a uključuje i degustaciju specijaliteta danas poznatih restorana.

  Ako želite nešto zaista specijalno i ekstremno obavezno treba da posetite Sankt Peterburg i uključite se u penjanje po krovovima ovog grada, navodi „Glas Rusije“.

  U agenciji koja nudi ovu turu kažu da ne mogu da nisu u mogćnosti klijentima da ponude stopostotnu sigurnost, pa stoga ova tura nije za sve. Ne smete biti mlađi od 18 godina, morate da ispunite zahtev mesec dana unapred i morate da odradite određene pripreme pre samog izleta. Tura podrazumeva penjanje na krovove nekoliko zgrada u gradu, odakle se vidi reka Neva ili centar grada.

  Ako penjanje po krovovima nije dovoljno ekstremno za nekoga onda može da proba da silazi u dubine. U stvari, posete gradskim podzemnim tunelima veoma su opasne, i prema tome zabranjene i nezakonite, ali još se može naći vodič koji će odvesti goste pod zemlju. U Moskvi, ipak, postoje legalne podzemne posete, kao što su ekskurzije u metrou.

  Tura pod nazivom „Dođi da vidiš neobičnu Moskvu“ počinje na jednoj od najstarijih stanica moskovskog metroa „Sokolniki“. Vodič nosi naočare i beretku u stilu tridesetih godina 20. veka i posjtiocima nudi soda-vodu u boci koja je oblika i stila u kojoj se soda-voda prodavala u to vreme. To stvara atmosferu vremena kada je otvorena prva linija metroa u Moskvi.

  Onima koji bi želeli da upoznaju Moskvu iz nekog drugog ugla agencije nude i posetu podzemnom bunkeru na dubini od 63 metra u naselju Taganka. Malo ljudi zna da je ovo naselje, gde su živeli mnogi vrhunski vojni komandanti u vreme Sovjeta, imalo mnogo tajnih podzemnih skrovišta.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE